ДЕНИЦА ЗЛАТЕВА В СЛИВЕН: НАЙ-ВЕРОЯТНО СКОРО НЯМА ДА ВЛЕЗЕМ В ШЕНГЕН

Най-вероятно скоро няма да влезем в Шенген, защото Европа ни чува и вижда. Когато основният орган, призван да се бори с корупцията, не може да изпълнява своите задължения, когато неговият председател е в оставка и текат проверки, няма как да очакваме Европа просто така да вдигне Механизма на сътрудничество. Още повече, че те го обвързват и с влизане в Шенген. И аз съм сериозно притеснена, че след като Механизмът остава и след мандата на тази Комисия, ние най-вероятно няма да бъдем приети скоро в Шенген.

Това заяви пред журналисти в Сливен заместник – председателят на Българската социалистическа партия и кандидат за евродепутат от „БСП от коалиция за България“ Деница Златева.

В събота тя проведе среща с граждани в хотелски комплекс „Национал“ в Сливен, а минути по-рано получи цветя от Атанас Делибалтов, председател на БСП в Община Сливен. Деница Златева бе придружавана от депутата Кольо Милев.

Тя заяви, че хората искат справедливост, защото всичко, което се случва в държавата ги кара да усещат липса на такава.

„Обикаляйки страната през последния месец виждам онази енергия и желание за промяна , която имаше и на президентските избори, които спечелихме. Хората вярват, че БСП е алтернатива на сегашното управление на ГЕРБ, защото усещат липсата на справедливост в съдебната ни система и цялостно в държавата. Нашата цел не са само спечелване на изборите за Европейски парламент и последващи предсрочни парламентарни избори, но и победа на предстоящия местен вот през есента“, отбеляза Златева.

По-рано през деня Деница Златева проведе срещи в област Сливен, за да се запознае с проблемите на хората и бизнеса от района. Тя посети и фолклорния събор в село Ябланово.

Източник: Sliveninfo

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*